Hyperspin: Status (klein)

Door een technisch probleem kan de lijst met servers momenteel niet opgehaald worden.

Legende Klein

serverUp Geen probleem
serverDown Probleem
serverOnderhoud Onderhoud
serverOnbekend Niet bekend

Staat mijn IP-adres op de FTP-blacklist?

Hackers maken vaak gebruik van de brute force-techniek om een wachtwoord te achterhalen. Hierbij gebruiken ze geautomatiseerde programma's die honderden keren proberen om met een willekeurig of logisch wachtwoord binnen te geraken op een server. Om dit soort aanvallen te blokkeren, zijn onze servers uitgerust met een systeem dat IP-adressen automatisch blokkeert na te veel mislukte FTP-pogingen op korte tijd.

Op deze pagina geven we meer informatie over dit systeem en leggen we uit wat je moet doen als je op de lijst met geblokkeerde adressen zou staan.

Wat is een IP-adres?

Een IP-adres is een uniek nummer waarmee je aangesloten bent op internet. Het is steeds van de vorm AAA.BBB.CCC.DDD (bijvoorbeeld 192.168.100.1). In de meeste netwerken heb je een intern en een extern IP-adres. Het interne adres wordt enkel lokaal gebruikt, het externe adres deel je met alle computers van je lokale netwerk.

Een extern IP-adres wordt toegewezen door je internetprovider (Telenet, Belgacom, EDPnet,...). Bedrijven hebben vaak een vast IP-adres; thuisgebruikers krijgen meestal een IP-adres dat slechts enkele uren of dagen geldig is en nadien automatisch gewijzigd wordt. Het is je externe IP-adres dat geblokkeerd kan worden.

Wanneer kan mijn IP-adres geblokkeerd worden?

Na te veel mislukte FTP-pogingen op korte tijd (ook als hier enkele geslaagde FTP-sessies tussen zitten). Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je via Internet Explorer of de Windows Verkenner een verbinding met de FTP-server probeert te maken. Windows zal hierbij immers eerst proberen om anoniem in te loggen, wat niet lukt en voor enkele mislukte FTP-pogingen zorgt.

Hoe weet ik of mijn IP-adres geblokkeerd wordt?

Je kan dit controleren op de startpagina van deze website of onderaan deze pagina.

Wat moet ik doen als mijn IP-adres geblokkeerd wordt?

Neem contact met ons op via hosting@mediaraven.be en vermeld in de mail je IP-adres. Zolang je IP-adres op de blacklist staat, zal je geen FTP-verbindingen meer kunnen maken. Als je IP-adres op de blacklist staat, kan je wel nog surfen naar de website(s).

Hoe maak ik op een correcte manier een FTP-verbinding?

Lees hiervoor "Hoe maak ik een veilige verbinding via FTP?" of bekijk de andere artikelen over FTP in onze Kennisdatabank.

Staat mijn IP-adres op de FTP-blacklist?

Druk op 'Controleer IP' om na te gaan of je IP-adres momenteel op de lijst met geblokkeerde IP-adressen voor FTP staat (meer info):